Am ales această locație căutând, de fapt, o alta, pe care nu merită să o menționez. Anul trecut, în vară, am revenit în zonă, pentru încărcare cu energie pozitivă. De fapt, venim cam în fiecare an. Căutând pentru anul acesta o cazare de grup am descoperit această frumusețe. Nici nu știu cu ce să încep.
Deci: amplasat în satul Costești, peste râu, descoperi un mini hotel cochet, cu 14 camere, parcă, o cabană de cinci camere, fiecare cu baie, living mare super utilat (inclusiv mașină de spălat vase), grătar, firigorie, legăn, nici nu știu dacă lipsește ceva. Mai există o cabană de două camere și un apartament și trei cabane de câte două camere. Toate cu utilități... utile. Parcare atât la hotel, cât și la fiecare cabană / căbănuță.
Despre drum, ce să zic, setezi waze în Orăștie pe cabana Dar și te duce până în poartă. Peripețiile și drumul cu gropi, mai ales din Orăștioara de sus, nu se pun, trebuie doar atenție și viteză medie, pentru evitat capcanele din asfalt.
Prima impresie? Păi dacă nu ne încânta din prima, mai rezervam pentru anul acesta? Atenție: am rezervat în iunie 2019 pentru iulie 2020.
-DESPRE SERVICII -
Curățenia este exemplară. Se implică atât patronii și fiicele lor, cât și angajații. Ne-au întrebat permanent cum ne simțim, dacă suntem mulțumiți, dacă mai avem nevoie de ceva. WiFi este peste tot, parolat, normal, dar funcționează în parametri optimi.
- DESPRE CAMERE ȘI CONDIȚII DE CAZARE -
Camerele de hotel sunt elegante, foarte curate, baia sclipește, există și un minifrigider și fiecare are balcon cu măsuță și două scaune. Pe hol există masă de călcat și fier.
In cabane, camerele sunt lambrisate, fiecare altă culoare, cu balcon sau acces la o terasă comună, de asemenea foarte curate.
Toarte unitățile de cazare au fohn și tv prin cablu.
Aer condiționat??? Cine are nevoie în Munții Orăștiei? Este răcoare și plăcut în camere chiar și când afară sunt 30 de grade plus. Si ce nevoie ai de aer condiționat? Ca să dormi cu geamul închis și să nu auzi privighetoarea și mierla cântând, fiecare la vremea ei?
- GASTRONOMIE (BUC & MASĂ) -
In ceea ce privește restaurantul și terasa... Ce să zic? Jos pălăria! Incă nu am văzut, la noi în țară, un restaurant atât de curat, cu tot ce ține de el: bar, bucătărie (mi-am băgat vărfu nasului), baie... TOT.
Despre preparate ce să mai zic? Nu numai că sunt variate și la prețuri de bun simț, dar au și un guuust... Aaaa și să nu uit de porții... GENEROASE... Am încercat, două persoane, să mâncăm o porție de papanași - bine, după ce mai băgasem ceva la ghizdănel- (cu dulceață de afine marca proprietar și smântână adevărată). Haaaa... N -am fost în stare.
- LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI -
Despre împrejurimi... Cine cunoște locul, nu mai trebuie să afle de la mine, vine pentru că știe.
Vorbesc acum pentru cine nu a vizitat niciodată zona. In apropiere este Muntele Gugu - muntele sacru al dacilor. La circa 15 kilometri se află cetatea Sarmizegetusa Regia. Traseul este superb (cu gropi din loc în loc, dar... deh, treci peste), cu o parcare mărișoară (probabil 20 - 25 de mașini). Accesul spre cetate este doar pietonal de la parcare, drum bun, la umbră, pietruit, SUPERB.
In apropierea complexului se află ruinele cetății Costești. De vizitat de către cei cu mușchiuleți la gambe și respirație bună, altfel scoateți limba de un cot (eu am scos-o pentru că având alergie de fân, vara sunt un personaj extrem de nefericit).
Tot în zonă se află și cetatea Blidaru. Spre rușinea mea, mi-a fost imposibil să mai ajung și acolo, deși mi-am dorit. Există și o legendă care spune că, dacă în aceeași zi poți vedea cele trei cetăți, spiritul zeului dac, Zamolxe, te va ajuta toată viața.
Tot de aici, noi am făcut o excursie la rezervația de zimbrii de la Hațeg, Mânăstirea Prislop și Castelul Huniazilor (nu Corvinilor, cum se încearcă, mai nou, redenumirea lui. Am auzit chiar și de Corvinești... vaaaai... suntem români, patrioți, dar istoria e istorie, să ne înțelegem).
Ce ar mai fi de văzut? Băile romane de la Geoagiu și minunata cascadă Clocota.
- DISTRACȚIE & RELAXARE -
Meționez, exclusiv, shoppingul de la Geronimo, din Orăștie. Blănuri, piei, sub formă de haine, căciuli, poșete, mănuși... De toate și de o calitate exemplară.